Wij streven er niet naar om de grootste zijn, wel de beste. Dat betekent dat de kwaliteit hoog in het vaandel staat en wij veel waarde hechten aan tevreden professionals en opdrachtgevers.

Expertise

(internal) Audit

Wij bieden accountantskantoren gemotiveerde en vakkundige professionals en het gemak van een flexibele schil. De professionals van FinStars kunnen uw organisatie versterken bij jaarrekeningcontroles, IT audits of operationele audits.

Wij beschikken over een pool van auditors met recente werkervaring bij een accountantskantoor. De intake van een opdracht vindt altijd plaats door een Register Accountant (RA) zodat wij vraag en aanbod goed op elkaar kunnen afstemmen. Hierdoor kunnen wij de beste kandidaat vinden voor de opdracht.

Finance & Control

Onze professionals van FinStars helpen uw organisatie graag bij het invullen van (tijdelijke) vacatures in de functies van (financial) controller tot manager finance & control.Ook bent u op het juiste adres voor tijdelijke ondersteuning in drukke perioden zoals het jaarrekeningtraject of bij het opzetten van een nieuwe afdeling. Voor overige ondersteuning kunt u altijd contact met ons opnemen.

Risk & Compliance

Effectief risicomanagement wordt door steeds meer organisaties omarmd. Wij helpen u graag bij het invullen van de (tijdelijke) vacatures in de markt van risicomanagers.Een compliance afdeling wordt steeds relevanter door de toename van de (internationale) wet- en regelgeving en het risico dat financiële instellingen, organisaties en consumenten lopen. Dit vakgebied verandert continu en staat onder toezicht van de AFM en Nederlandse bank. FinStars helpt u graag bij het invullen van de (tijdelijke) vacatures van CDD/KYC analisten, Anti-Money Laundering analisten en Quality Checkers CDD met de juiste deskundigheid.

Projectmanagement

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om externe experts in te huren om leiding te nemen over hun projecten. Enerzijds omdat de projecten van tijdelijk aard en niet repeterend zijn, anderzijds omdat deze professional een frisse blik met zich mee brengt in de organisatie. FinStars werkt met professionals die én kunnen organiseren én scherp zijn op de inhoud. Onze projectmanagers hebben ervaring in het werken op interimbasis en zijn gewend aan complexe en dynamische werkomgevingen. Wij beschikken over een pool van projectmanagers die binnen verschillende expertises inzetbaar zijn.

IFRS

Impairment tests
Berekening voorzieningen
Tax rate reconcilliation
PPA (purchase price allocation)

U kunt altijd met ons sparren over de voordelen en nadelen van het overgaan op IFRS. Met name voor bedrijven met een significante buitenlandse activiteiten of aandeelhouders is overgang naar IFRS vaak gewenst. Als u een IFRS implementatie overweegt kunnen wij door middel van een quick-scan eerst een beoordeling maken over de verwachte impact op uw cijfers en de benodigde tijd. Vervolgens kunnen wij onderstaande vervolgstappen voor u uitvoeren of u hierbij adviseren:

Schrijven position papers voor meest complexe onderwerpen
IFRS aanpassingen berekenen
Opstellen IFRS jaarrekening
Begeleiden IFRS audit

ESG

ESG staat voor Environment, Social and Governance en focust zich op duurzaamheid. Investeerders en andere stakeholders eisen van bedrijven dat ze transparanter worden over hun ESG-impact. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) gaat vanaf 1 januari 2024 gelden voor bedrijven die nu vallen onder de non-financial reporting directive (NFRD) en vanaf 2025 voor grote bedrijven die daar nu niet onder vallen.

De transitie naar een transparante duurzame samenleving is een uitdaging waar wij als FinStars ons graag voor inzetten en u in kunnen ondersteunen met het inzetten van consultants op het gebied van het uitvoeren van een quick scan, het implementeren van ESG-beleid en in de voorbereidende fase op weg naar ESG-reporting bijdragen aan een efficiënte accountantscontrole.

Onze diensten

Interim

Soms heeft u als organisatie op korte termijn behoefte aan een interim-professional die uw team kan ondersteunen. Wij leveren hoogopgeleide professionals die vrijwel direct kunnen starten voor uw organisatie.  Onze professionals hebben ervaring op het gebied van Audit, Risk, Data, Compliance en Finance. Wij begeleiden en ondersteunen onze interim-professionals waar nodig. Zo weet u zeker dat u bij FinStars in goede handen bent.

Werving

Graag helpen wij u bij het invullen van uw vacature binnen de gebieden Audit, Risk, Data, Compliance en Finance. Door onze jarenlange ervaring binnen de vakgebieden begrijpen wij waarna u opzoek bent.Wij weten waar we over praten, waardoor de professionals zich begrepen voelen. Ook zijn wij zelf actief binnen de vakgebieden. Daardoor blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen wij hierop gemakkelijk inspelen in de zoektocht naar de juiste match.

Detavast

Detavast is een combinatie van werving- en selectie met detachering. Wanneer zowel professional als de klant beiden tevreden zijn over de samenwerking, bestaat vaak de wens om de professional over te nemen. FinStars denkt hierin graag met u mee.

Na een vooraf overeengekomen periode heeft onze klant de mogelijkheid om de professional in (vaste) dienst over te nemen. Zo houdt u als klant de kosten voor werving- en selectie laag, spreidt u het risico en heeft u een langere periode om onze professional te leren kennen. Bovendien wordt de professional gedurende de overeengekomen periode door onze begeleidt.